+32 472 21 70 06

vb.dieseltech@gmail.com

Groot Burkelkalseide 1, 9990 Maldegem

Revisie motoren

Revisie Motoren

Nu en dan komt het wel voor dat een motor nodig hersteld wordt. Na een lange bedrijfsduur of slecht onderhoud is het mogelijk dat bepaalde onderdelen versleten en buiten tolerantie zijn. Meestal spreken we dan over de cilinders, zuigers met zuigerveren, kleppen en lagers die door lange tijd gaan verslijten. Door deze onderdelen te vervangen zal uw motor terug als nieuw zijn.

Daarnaast verdienen de moderne dieselinspuitsystemen ook de nodige aandacht. Zeker bij commonrail is het onderhoud belangrijk. Een slechte injector die druppelt kan ervoor zorgen dat de motor niet meer aanslaat of zelfs dat er gaten gebrand worden in de motor! Ook een slecht verstuiverbeeld zorgt voor problemen. Onverbrande diesel komt in de motorolie langs de cilinderwand en zorgt voor oliedrukproblemen en lagerschade. Deze diesel kan ook in de roetfilter of katalysator komen en zorgen voor schade.

Tijdens revisie worden alle onderdelen geinspecteerd en vergeleken met de fabriekstoleranties. Indien er onderdelen buiten tolerantie vallen, zullen na overleg met de klant, altijd de nodige onderdelen vervangen worden.