+32 472 21 70 06

vb.dieseltech@gmail.com

Groot Burkelkalseide 1, 9990 Maldegem

Over Ons

Historiek

VB Dieseltech is ontstaan uit een samenloop van diverse activiteiten.

De eigenaar, Bart Vanvynckt,  is opgegroeid op een landbouwbedrijf tussen allerlei soorten machines en technieken. Na een opleiding Elektromechanica in het secundair onderwijs vond hij dat de kennis van electronica nog wat tekort schoot. Dit gaf aanleiding tot een opleiding Elektronica ICT in hoger onderwijs.

Na ontvangst van zijn diploma ging hij aan de slag als mechanicien bij een tractorverdeler. Toen was de dieselmicrobe reeds toegeslagen. Hij ging dan aan de slag bij Anglo Belgian Corporation, een Belgische fabrikant van grote dieselmotoren. Hier deed hij dienst als proefdraaier voor generatorgroepen voor de nucleaire centrales. Hier zat hij heel dicht op de ontwikkeling van uiterst robuuste en duurzame motoren die onder alle omstandigheden in dienst moeten blijven.

Om diverse hobby’s tot een beroep te kunnen omvormen werd in 2015 BV Elektro & Mechaniek opgericht. Na de steeds grotere vraag naar speciale projecten rondom dieselmotoren is hij zich meer gaan specialiseren in de moderne dieseltechniek. 3 jaar later heeft hij zich dan definitief gefocust op alles wat met dieselmotoren te maken heeft. Het bedrijf heeft zich omgevormd tot VB Dieseltechniek.